www.e-insitu.com

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home RAZNO Radionica “Nove metode saniranja poderotina kod slika na platnu”

Radionica “Nove metode saniranja poderotina kod slika na platnu”

E-mail Ispis
Ocjena: / 2
LošeOdlično 
There are no translations available.

demuth

Jurica MATIJEVIĆ, docent (Odsjek za konzervaciju-restauraciju, UMAS)

 

Hrvatska grupa Međunarodnog instituta za restauriranje povijesnih i umjetničkih predmeta (IIC-Hrvatska grupa) i Odsjek za konzervaciju-restauraciju Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu organiziraju radionicu “Nove metode saniranja poderotina kod slika na platnu”. Radionica će se održati u Splitu od 8. do 10. rujna (srijeda, četvrtak i petak) u prostorima Umjetničke akademije u ulici Fausta Vrančića br. 17. Radionicu će voditi diplomirana restauratorica slika Petra Demuth (Fachhochschule Köln, Institut für Restaurierungs- und Konservierungswissenschaft). Ona je, u suradnji s profesorom Winfriedom Heiberom sa studija konzervacije na Umjetničkoj akademiji u Dresdenu, razvila niz alternativnih metoda saniranja poderotina koje su pobudile interes među stručnjacima. Metodologiju rada prezentirala je na više radionica koje su dosad bile organizirane širom svijeta: Chicago, London, Cambridge, Tokio, Oslo, Kopenhagen, Bern, Maastricht, Amsterdam, Firenca, New Haven i Melbourne.

Prvi dan (8. rujna) bit će rezerviran za teoriju, a predavanja su otvorena za sve zainteresirane. Praktični dio radionice, tijekom kojega će se izvodit postupci saniranja poderotina, održat će se 9. i 10. rujna. Zbog načina na koji će se odvijati i tehničkih ograničenja (u radu će se koristiti mikroskopi), broj sudionika radionice ograničen je na 10 osoba. Radni jezik radionice je engleski.

Ovim Vas putem pozivamo na predavanja koja će se održati 8. rujna, budući da su otvorena za sve zainteresirane. Predavanja će se, podsjećamo, održati u zgradi Umjetničke akademije u Splitu na adresi Fausta Vrančića br. 17, u velikoj predavaonici na prvom katu zgrade. Program će se toga dana odvijati po sljedećem rasporedu:

09.00 - 12.15          Predavanje
12.15 - 12.30          Pauza
12.30 - 14.00          Predavanje
14.00 - 16.00          Pauza za ručak
16.00 - 17.30          Predavanje i završna diskusija

17.30 - 18.00          Prezentacija alata i materijala koji se koriste pri radu

Program predavanja Petre Demuth možete preuzeti ovdje .

Kako do nas? Google kartu pogledajte ovdje.

 

 


Objavljeno: 24. kolovoza 2010.







Lektorirano 14. prosinca 2011. (M. G. Milić)

demuth_01

Pribor za saniranje poderotina kod slika na platnu

demuth_02

Detalj zahvata

demuth_03

Makrofotografija sanirane poderotine

 

  No Comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)

Login Form

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare