www.e-insitu.com

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home RAZNO Osvrt na međunarodni simpozij “The technical examination of Old Master drawings: a symposium in conservation science“

Osvrt na međunarodni simpozij “The technical examination of Old Master drawings: a symposium in conservation science“

E-mail Ispis
Ocjena: / 7
LošeOdlično 
There are no translations available.

sandra_sustic

Sandra ŠUSTIĆ, diplomirani konzervator-restaurator (Hrvatski restauratorski zavod – Restauratorski odjel u Splitu)


Krajem svibnja u Londonu je održan međunarodni simpozij o tehničkom ispitivanju djela starih majstora. Domaćin skupa bio je Odsjek za konzervaciju i znanstveno istraživanje Britanskog muzeja uz potporu Zaklade Andrew W. Mellon iz Sjedinjenih Američkih Država. Sandra Šustić predstavila se posterom naslovljenim Through the “divine science“ of Leonardo’s Mona Lisa. Riječ je o opsežnoj studiji Leonardove tehnike slikanja, nastaloj prema objavljenim rezultatima neinvazivnih istraživanja provedenih u muzeju Louvre. Leonardova slikarska tehnika bila je i tema Sandrinog diplomskog rada, koji je obranila na Odsjeku za konzervaciju-restauraciju splitske Umjetničke akademije.



Sandra Šustić zaposlena je na Odsjeku za štafelajno slikarstvo Hrvatskog restauratorskog zavoda - Restauratorskog odjela u Splitu. Uža joj je specijalnost retuširanje. Njezine radove možete pogledati ovdje.





Objavljeno: 19. lipnja 2010.

s_sustic_london_01

 

 

 



  No Comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)

Login Form

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare