www.e-insitu.com

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home RAZNO Stručni skupovi u inozemstvu u 2008. godini

Stručni skupovi u inozemstvu u 2008. godini

E-mail Ispis
Ocjena: / 0
LošeOdlično 
There are no translations available.

skupovi_2008

9th International Conference on ART2008: Non-destructive investigations and microanalysis for the diagnostics and conservation of cultural and environmental heritage
9. međunarodna konferencija ART2008 posvećena je nerazornim metodama ispitivanja i mikroanalizama koji se koriste u dijagnostici i konzervaciji kulturnog i prirodnog naslijeđa. Održava se od 25. do 30. svibnja u Jeruzalemu, Izrael. Na službenoj stranici je dostupna brošura na engleskom jeziku. Sve informacije potražite ovdje.

13th International Course on Wood Conservation Technology
13. Međunarodni tečaj o tehnologiji konzervacije i restauracije drva traje šest tjedana, od 26. svibnja do 4. srpnja, a održava se u Oslu u Norveškoj. Tečaj organiziraju ICCROM (International Centre for the Study of the Preservation and Restoration of Cultural Property) i tri norveške ustanove: Uprava za kulturnu baštinu (Riksantikvaren, The Directorate for Cultural Heritage), Norveški institut za znanost i tehnologiju (NTNU) i Norveški institut za istraživanje kulturnog naslijeđa (NIKU). Sve informacije, uključujući i prijavnicu za sudjelovanje, možete naći ovdje. Rok za prijavu je 15. siječnja 2008.!

6th World Archaeological Congress
Šesti međunarodni arheološki kongres održava se u Dublinu od 29. lipnja do 4. srpnja 2008. Opsežan i raznolik program kojega organizatori najavljuju podijeljen je u više tematskih cjelina, od kojih izdvajamo: Teorija arheologije, Arheologija u ratu i sukobima (etika, politika, odgovornost), Arheologija u muzejima, Arheologija u digitalnoj eri, Razvoj arheologije i osiguravanje kvalitete, Pitanja o kulturnom i intelektualnom vlasništvu kod arheološkog naslijeđa, Podvodna arheologija itd. Sudionici će imati priliku upoznati kulturni i društveni život Dublina, ali i bogatu arheološku baštinu Irske. Doznajte više.

The 11th International Congerss on Deterioration and Conservation of Stone
Od 15. do 20. rujna u Toruñu u Poljskoj održava se 11. međunarodni kongres o propadanju i konzervaciji kamena.
Kongres je posvećen temi zaštite kulturnog nasljeđa, a održava se svake četiri godine. Okuplja restauratore, stručnjake i ustanove koje se bave konzervatorsko-restauratorskim zahvatima na povijesnim građevinama. Stručna izlaganja i radionice se održavaju na kampusu Sveučilišta u Toruñu. Sudionici kongresa imat će priliku obići stari srednjovjekovni grad, upisan na UNESCO-ovu listu zaštićene baštine. Više o projektu pročitajte ovdje.

Stone consolidation in cultural heritage research and practice
6. i 7. lipnja 2008. u Lisabonu će se održati međunarodni simpozij o konsolidaciji kamena. Simpozij će obrađivati različite teme vezane uz konsolidaciju, od postupaka do materijala koji se u tu svrhu koriste. Govorit će se o osnovnim principima učvršćivanja kamena, ispitivanjima novih i starih materijala, djelotvornosti, štetnosti, trajnosti i dugoročnom ponašanju materijala koji se koriste u ovu svrhu, učvršćivanju različitih vrsta kamena te kamena kontaminiranog štetnim solima. Uz predavanja pozvanih predavača, stručnjaka iz Europe i Sjedinjenih Američkih Država, sudionici će moći prezentirati vlastite projekte kroz tematske panoe ili pisane izvještaje. Sponzori ovog značajnog simpozija su The Getty Conservation Institute i Eu-ARTECH, a detalje potražite ovdje.




Objavljeno: 22. studenog 2007.


































Lektorirano 31. listopada 2011. (M. G. Milić)
simp_2008_01m.jpg



































  No Comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)

Login Form

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare